Strategický marketing vybraného produktu s označením Klasa - Rousová, Sabina; Postler, Milan, 1960-; Mikeš, Jiří, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Kvalita potravin je v dnešní době silně diskutované téma. Diplomová práce se zabývá problematikou strategického marketingu uplatňovaného při prodeji potravin a národní značkou kvality KLASA, která od roku 2003 působí na českém trhu jako nástroj pro rozlišení kvalitních potravin. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmů marketing, strategický marketing a značka a dále také rozebírá situaci kvality potravin v České republice. Empirická část práce se věnuje vybranému produktu Smetana značky KUNÍN a její oblíbenosti mezi českými spotřebiteli. Zároveň se snaží odpovědět na otázky, jak si vede ve srovnání s konkurencí a zda značka KLASA ovlivňuje spotřebitele při rozhodování o nákupu této smetany. Pro analýzu oblíbenosti vybraného produktu a vnímání značky KLASA v práci posloužil kvalitativní marketingový výzkum ve formě dotazníkového šetření. V návaznosti na výsledky výzkumu se následně práce věnuje marketingu užívanému pro tento produkt spolu s doporučeními do budoucna.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses