Úzká místa námořní dopravy v České republice – jako tranzitního a koncového bodu - Janoušek, Jan (2013)
Námořní doprava v České republice. TOC - Theory Of Constraints - námořní doprava jako řetězec. Metody hodnocení projektů a investic. Analýza přínosů a nákladů projektů financovaných z operačního programu Marco Polo I a II a z programu pro TEN-T. Slabá místa v metodice hodnocení investic a výhodnosti a nevýhodnosti dopravních projektů. Návrhy pro dopravní politiku ČR v oblasti kombinované a intermodální přepravy. Snaha o posouzení ekonomické výhodnosti intermodální dopravy.