Fúze a akvizice v českém bankovnictví - Hanušová, Barbora; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá fúzemi a akvizicemi se zaměřením na český bankovní prostor. V první části práce se věnuji vymezení pojmů fúze a akvizice a motivům, které vedou k propojení podniků a vytváření vyšších ekonomických celků. Součástí je krátký přehled o vývoji fúzí a akvizicí a vlivech významných institucí. Následující část je zaměřena na oceňování a nejčastěji užívané metody při oceňování bankovních institucí. Zmíněné jsou i další aspekty, které mohou ovlivnit výslednou hodnotu ocenění. Třetí kapitola se zabývá průběhem fúzí a akvizicí od začátku až do konce. Jedná se o popsání standardizovaných postupů, které vznikly na základě již proběhnutých transakcí. V závěru kapitoly pak popíši proces fúzí a akvizicí přímo na pěti našich největších bankách. Zaměřím se na dobu jejich trvání a důležité mezníky. Přínosem práce je podle mého názoru popis efektů a dopadů na jednotlivé strany procesu fúzí a akvizicí v českém bankovnictví a jejich závěrečné zhodnocení.
Vedoucí práce: Miroslav Tuček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses