Regionální analýza malých a středních podniků v kontextu jejich lokalizace v krajích České republiky - Kovář, Petr; Říhová, Gabriela; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá regionální analýzou malých a středních podniků na úrovni jednotlivých krajů České republiky. Teoretická část zahrnuje definice základních pojmů souvisejících s touto problematikou. Charakterizuje také faktory ovlivňující podnikatelské prostředí, dále uvádí význam, přínosy a problémy malých a středních podniků. Do větší hloubky se zabývá možnou podporou tohoto podnikání. V nadnárodním kontextu je provedeno zhodnocení odvětví těchto podniků v Evropských zemích s důrazem na státy Evropské unie a statistické porovnání na základě dat EUROSTATU. Praktická část se věnuje jednotlivým krajům České republiky, jejich detailní regionální analýze. V závěru praktické části lze nalézt porovnání regionálních disparit.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses