Strategická analýza podniku - Příhodová, Michaela; Kovář, František, 1940-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2013)
Strategická analýza podniku Ve své diplomové práci jsem vypracovala strategickou analýzu společnosti Pacovské strojírny, a.s. V teoretické části jsem popsala různé metody interní a externí strategické analýzy. V praktické části jsem následně tyto metody využila. V interní strategické analýze jsem se zabývala identifikací vnitřních zdrojů a schopností podniku, finanční analýzou a hodnototvorným řetězcem. Externí strategická analýza obsahuje PEST analýzu, Porterův model pěti sil a analýzu konkurentů. Na závěr práce jsem vyhodnotila všechny analýzy pomocí metody SWOT a vypracovala doporučení pro budoucí vývoj podniku.
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby
Keywords: ekonomická analýza; konkurenceschopnost; finanční analýza; průmyslové podniky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; economic analysis; competitiveness; financial analysis; industrial enterprises; master's theses