Management inovací - Kvasnovská, Petra (2013)
Diplomová práce na téma Hodnocení inovací pojednává o inovačních aktivitách a hodnotí je. Teoretická část přibližuje pojem inovace, je zde uvedena typologie inovací a řada metodických doporučení Oslo Manuálu, což je mezinárodní příručka sloužící k hodnocení a měření inovačních aktivit podniku v rámci členských zemí OECD. V analytické části jsou v první řadě zhodnoceny inovační aktivity států EU a OECD včetně podrobnějšího hodnocení ČR a jejího inovačního postavení v Evropě. V mikroekonomické části analytické části jsou zhodnoceny dva konkrétní podniky z kategorie MSP danou metodikou. Cílem práce je zhodnotit inovační aktivity z hlediska makroekonomického a také z pohledu samotných podniků.