Management inovací - Kvasnovská, Petra; Veber, Jaromír, 1953-; Drábek, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce na téma Hodnocení inovací pojednává o inovačních aktivitách a hodnotí je. Teoretická část přibližuje pojem inovace, je zde uvedena typologie inovací a řada metodických doporučení Oslo Manuálu, což je mezinárodní příručka sloužící k hodnocení a měření inovačních aktivit podniku v rámci členských zemí OECD. V analytické části jsou v první řadě zhodnoceny inovační aktivity států EU a OECD včetně podrobnějšího hodnocení ČR a jejího inovačního postavení v Evropě. V mikroekonomické části analytické části jsou zhodnoceny dva konkrétní podniky z kategorie MSP danou metodikou. Cílem práce je zhodnotit inovační aktivity z hlediska makroekonomického a také z pohledu samotných podniků.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses