Politika podpory obchodu a transferu technologií mezi Českou republikou a karibským regionem - Stiegler, Pavel (2013)
Disertace informuje na jednom místě o karibském regionu, o kterém se toho v ČR mnoho neví. Práce přibližuje karibské země a iniciativy, vzájemné vztahy, historické vazby na USA a Evropu. Disertace informuje o současném vývoji na poli vědy a výzkumu v České republice, EU a Karibiku a nabízí možnosti rozvíjení spolupráce mezi ČR a institucemi, které tvoří vědecko-technickou infrastrukturu v Karibiku a v sousedních zemích (region CAC). Možnosti malých ostrovních států se mohou zlepšit jejich propojením se zeměmi Střední Ameriky. V regionu CAC mnoho institucí a společností z EU úspěšně podniká. Existuje předpoklad, že zde budou úspěšné také české firmy a instituce.