Ekonomický potenciál Ruska - Turečková, Andrea (2013)
Jak samotný názvev napovídá, práce se zaměřuje na zkoumání potenciálu ruské ekonomiky, tedy její sílu a možnosti, které se nabízejí pro další rozvoj země. Pozornost je zaměřena především na analýzu zdrojů hospodářského růstu Ruska, a to jak na nabídkové straně ekonomiky, tak z hlediska agregátní poptávky. Součástí analýzy je i hodnocení konkurenceschopnosti. Ruská ekonomika má díky svým obrovským zásobám nerostných surovin jedinečnou konkurenční výhodu. Zkušeností zemí oplývajících přírodním bohatstvím však nejsou vždy pozitivní. Tato práce zkoumá proto především rizika, která tento prvek pro ekonomiku přínáší z dlouhodobého hlediska a snaží se zhodnotit, jak se tato rizika projevují právě v ruské ekonomice.