Dopad hospodářské krize na trh rezidenčních nemovitostí - Arapovićová, Ariana; Poláková, Olga, 1944-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je zhodnocení dopadů hospodářské krize na trh bydlení v České republice. Otázka, kterou ve své práci budu zkoumat, se týká vyměření dopadů jak na stranu poptávkovou tak i nabídkovou, a potažmo i cenu. Úkolem práce je identifikovat vzájemný vztah příčina -- důsledek krize ve vztahu k bydlení. Práce sleduje chování trhu bydlení ve vztahu k hospodářským cyklům. Analýza práce pak rozebere, jakým způsobem můžeme hodnotit vývoj reálných i monetárních faktorů ovlivňujících bydlení ve vztahu k současnému ekonomickému poklesu. Odhaluje konkrétní dopady na trhu rezidenčních nemovitostí krize zanechala. Zejména se zaměřím finanční dostupnost bydlení a její problematiku u domácností, které jsou přímo ohroženy krizí. Vycházet budu z indikátorového a reziduálního přístupu, který měří zatížení domácností výdaji na bydlení, Podrobnější analýza práce se týká udržitelnosti vlastnického a nájemního bydlení v období narůstající nezaměstnanosti. Česká republika nepocítila hluboký pád na trhu rezidenčních nemovitostí a trhu hypoték v porovnání s jinými státy, pro srovnání je v práci uvedeno sousední Maďarsko, které bylo krizi zasaženo intenzivněji.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses