Správa společností, teorie sítí a prolínající se řízení v České republice - Nowak, Ondřej, 1983- (2013)
Tato disertační práce vznikla s cílem rozšíření aktuálního poznání v oblasti správy společností v České republice. Za tímto účelem byla provedena rešerše literatury, odborných zdrojů, relevantních výzkumů a databáze Magnus. Práce je strukturovaná do několika hlavních částí, kdy je nejprve nabídnut stručný úvod do oblasti správy společností, na který navazuje analýza datového vzorku v kontextu správy společností a hledání závislostí mezi implementací principů správy společností a finanční výkonností podniku. Výklad pokračuje teoretickým úvodem do teorie sítí s akcentem na sítě sociální a ekonomické. V závěrečné části práce je sestavena a detailně analyzována síť prolínajícího se řízení v České republice. Zde jsou prezentovány struktury této empirické podnikové sítě, jejíž charakteristické rysy jsou nejen porovnávány se sítěmi v jiných zemích, ale také jsou diskutovány jejich projevy v tuzemském podnikovém prostředí.