Korupcia na Slovensku úloha mimovládnych organizácií v boji proti korupcii - Böhmová, Dorota; Vymětal, Petr; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Korupcia, ako súčasný fenomén púta pozornosť laikov, ale aj odbornej verejnosti, ktorá sa ju snaží na základe rôznych kritérií definovať. Úlohou tejto práce je teoreticky vymedziť korupciu, ako sprievodný jav súčasnej spoločnosti a analyzovať spôsoby jej riešenia. Skúmanou krajinou v tejto práci je Slovenská republika, ktorá ako posktomunistický štát vykazuje určité špecifické znaky. Navrhovaných možných riešení korupcie je mnoho, táto práca s však primárne zaoberá úlohou mimovládnych organizácii v boji proti korupcii a ich schopnosťou reálne ovplyvňovať politické výstupy týkajúce sa obmedzovania korupčných možností. Na to, aby tieto mimovládne organizácie boli schopné ovplyvňovať politickú agendu, je nutná spolupráca samotných mimovládnych organizácií, ako aj spolupráca mimovládnych organizácií s vládou, ktorá sa v tomto boji javí ako ťažisková. Táto práca sa preto venuje aj analýze vzťahu mimovládnych organizácií a vlády.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses