Evropská témata v parlamentní rozpravě - Mouchová, Kamila; Reschová, Jana, 1956-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou projednávání evropských záležitostí na půdě Parlamentu České republiky v časovém období let 2010 až 2012. Hlavním cílem práce je výzkum pozic parlamentních politických stran, které zastávají vůči evropskému integračnímu procesu. Základní otázka spočívá v tom, zda jsou tyto pozice formovány v návaznosti na pravo-levé ideologické kontinuum, či zda jsou to jiné faktory, které v utváření pozic hrají klíčovou roli. Jedním z důležitých přínosů práce je použitá metodologie. Výzkum pozic vůči EU je totiž primárně postaven na kvantitativní obsahové analýzy projevů poslanců a senátorů na plenárních schůzích k evropským legislativním tiskům.
Vedoucí práce: Jana Reschová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses