Propagace destinací cestovního ruchu ve Středočeském kraji v rámci veřejné správy - Zemanová, Karolína (2013)
Diplomová práce je zaměřena na činnost veřejné správy v oblasti propagace regionů jako turistických destinací. Práce nejprve popisuje funkci marketingu ve veřejném sektoru a úlohu veřejné správy v oblasti cestovního ruchu. Poté je definována destinace a destinační management. Cílem práce je prostřednictvím analytických metod vyhodnotit současnou situaci a vyhodnotit aktivity veřejné správy v oblasti propagace destinací cestovní ruchu ve Středočeském kraji. Na teoretický základ navazuje praktická část, která se věnuje výzkumu zaměřenému na tyto aktivity jak v kraji samotném, tak i v jednotlivých vybraných destinacích. Z výzkumu pak vycházejí navrhovaná doporučení na zlepšení současného stavu.