Trh práce v Evropské unii (historický vývoj, nové tendence a perspektivy) - Palíšková, Marcela, 1961-; Kleibl, Jiří; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Studie je zaměřena na aktuální otázky trhu práce v rámci EU. Cílem práce je: a) Postihnout základní vývojové trendy, jejich vzájemné souvislosti a pokusit se nastínit budoucí vývoj. b) Identifikovat základní problémy a nalézt možná řešení. c) Formulovat doporučení pro subjekty na českém trhu práce. Text je rozdělen do dvou částí. První obsahuje základní teoretická východiska a specifika trhu práce. Zachycuje vznik a vývoj sociální politiky a politiky zaměstnanosti EU. Tvoří teoretický rámec praktické části. Druhá část obsahuje ekonomickou analýzu pracovních trhů. Snaží se odpovědět např. na tyto otázky: Jaký je vliv globalizace na pracovní trhy? Může být koncept flexikurity účinným nástrojem snižování nezaměstnanosti? Jaká jsou specifika českého trhu práce? Proč je evropská politika zaměstnanosti tak málo efektivní, přestože jsou na ni vynakládány stále větší prostředky?
Vedoucí práce: Jiří Kleibl
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations