Analýza rozhodovacího procesu emise dluhopisů a vymezení hlavních kritérií rozhodování – na příkladu železničních společností - Hrbáček, Tomáš; Mařík, Miloš, 1947-; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá primárně procesem emise dluhopisů, jejím hlavním cílem je analýza kritérií rozhodování v tomto procesu. Analýza je zpracována na příkladu emise eurových dluhopisů emitovaných českou železniční společností . Autor v první části představí charakteristické formy financování vybraných železničních společností. Následně se zaměří na analýzu konkrétní firmy a porovnání vybraných aspektů s ostatními společnostmi. V další části je analyzován proces emise dluhopisů ve zkoumané společnosti. Nejprve je na základě získaných poznatků sestaven rozhodovací diagram emise dluhopisů, jenž je postupně analyzován po svých jednotlivých krocích. V rámci každého kroku je provedena analýza kritérií rozhodování, na jejichž základě se emitent rozhoduje. Tato rozhodnutí jsou blíže specifikována u příkladu konkrétní firmy. Autor dochází k závěru, že kritickými rozhodovacími body emise jsou především výběr spolupracujících společností, rating emitenta a emise a rozhodnutí o veřejné či privátní podobě emise.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses