Milada Horáková jako symbol protikomunistické opozice po únoru 1948 - Dadák, Jiří (2013)
Následující bakalářská práce se prostřednictvím analýzy pramenů a odborné literatury a jejich komparace pokouší nalézt skutečnou příčinu, která vedla režimní politiky k uspořádání procesu s Miladou Horákovou. Dle autora existuje korelace mezi politickým smýšlením této političky a jejím odsouzením v následném politickém procesu. Jistě však svou roli sehrály také další faktory.