História matematického modelovania na finančných trhoch - Cigán, Martin; Brada, Jaroslav, 1964-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Hlavným cieľom tejto práce je oboznámiť čitateľa s vývojom niektorých známejších matematických modelov používaných pri oceňovaní investičných inštrumentov. Prvá kapitola sa venuje základným pojmom používaným v práci. Nasledujúce kapitoly predstavujú samotné modely používané pri oceňovaní akcií, dlhopisov a derivátov. Každá kapitola obsahuje aj krátke predstavenie daného inštrumentu, prípadne aj postupy používané k jeho oceneniu pred vypracovaním modelov. Práca obsahuje aj kapitolu zaoberajúcu sa konceptom portfólia, ako dôležitej súčasti vo vývoji matematického modelovania v tejto oblasti.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses