Státní dluh a využití procesu ARIMA - Vrba, Tomáš (2013)
Diplomová práce se zabývá státní dluhem, měřením deficitů (dluhu), riziky dluhového portfolia, finančními nástroji, náklady na obsluhu dluhu. V další části diplomové práce se snažím nastínit postup, který by mohl sloužit k identifikaci indikátoru pohybu cen (výnosností) státních dluhopisů s různou splatností různých vybraných států při použití procesů Box-Jenkinsovy metodologie. Diplomová práce není zaměřena na důkladný teoretický popis procesů Box-Jenkinsovy metodologie, ale spíše se zaměřuje na práci s ekonometrickým programem E-views 7. Z tohoto programu jsou použity všechny výstupy.