Státní dluh a využití procesu ARIMA - Vrba, Tomáš; Radová, Jarmila; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá státní dluhem, měřením deficitů (dluhu), riziky dluhového portfolia, finančními nástroji, náklady na obsluhu dluhu. V další části diplomové práce se snažím nastínit postup, který by mohl sloužit k identifikaci indikátoru pohybu cen (výnosností) státních dluhopisů s různou splatností různých vybraných států při použití procesů Box-Jenkinsovy metodologie. Diplomová práce není zaměřena na důkladný teoretický popis procesů Box-Jenkinsovy metodologie, ale spíše se zaměřuje na práci s ekonometrickým programem E-views 7. Z tohoto programu jsou použity všechny výstupy.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses