Morální hazard a jeho role ve finanční krizi - Kodeš, Marek (2013)
Cílem diplomové práce je identifikovat, jakou roli hraje morální hazard v současné finanční krizi. Kombinací teoretického úvodu do problematiky morálního hazardu, rizika a teorie Corporate Governance práce odhaluje, jakým způsobem se morální hazard stává součástí ekonomiky a svým negativním vlivem přispívá ke vzniku krize. Práce přináší netradiční pohled na některé prvky soudobého hospodářství (jako například omezené ručení, pojištění rizika, bonusové odměňování manažerů) a krom klasického pohledu přináší též kritické zamyšlení se nad jejich vlivem.