Analýza připravenosti ČR, Polska a Maďarska na přijetí eura - Tesař, Jakub; Němcová, Ingeborg, 1957-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je posoudit připravenost České republiky, Maďarska a Polska na přijetí eura. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část přibližuje historii Evropské měnové unie. Druhá část se zabývá vývojem české, maďarské a polské ekonomiky v letech po jejich transformaci v tržní ekonomiky. V poslední části práce jsou rozebrána Maastrichtská konvergenční kritéria společně s kritérii reálné konvergence, přičemž se práce snaží zhodnotit jejich aktuální plnění sledovanými zeměmi.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses