Osobní rozvoj /aplikace na studenty VŠE - Pitelová, Lucie (2012)
Cílem této práce je přiblížit pojem osobního rozvoje studentům a začlenit ho do jejich každodenního života. S využitím odborných publikací provádím empirický průzkum, na základě kterého zjišťuji znalost osobního rozvoje u studentů VŠE. Dalším cílem mého průzkumu je přivést respondenty k zamyšlení nad jejich vlastním přístupem k managementu osobního rozvoje. V této práci se zaměřuji především na duševní hygienu, režim práce a odpočinku, relaxaci a stresovou zátěž. Hlavní důraz zde také kladu na podporu rozvoje měkkých dovedností u studentů jako jsou sebeřízení, time management, prezentační a komunikační dovednosti. Mým cílem je především pomoci studentům zorientovat se v této oblasti a nabídnout jim určité možnosti, jak mohou sami sebe rozvíjet a vzdělávat se již při studiu na vysoké škole. Zpracování diplomové práce bylo pro mě velký přínosem a obohacením. Doufám, že díky ní inspiruji další mladé lidi, aby více věnovali pozornost jejich osobnímu rozvoji a ani v tomto směru se nezapomněli dále vzdělávat.