Srovnání podnikatelského prostředí ČR a Francie - Doležalová, Barbora; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnotit podnikatelské prostředí v České republice a Francii, vytyčit jejich silné a slabé stránky a navrhnout jejich případná zlepšení. Diplomová práce nabízí ucelený pohled na klíčové aspekty podnikání z pohledu malých a středních podnikatelů. Popsána a zanalyzována je zejména daňová problematika, sociální pojištění, podpory podnikání, právní formy podnikání a administrativní zátěž podnikatelů. Práce obsahuje také SWOT analýzu podnikatelského prostředí obou srovnávaných zemí. Kromě teoretické části práce zahrnuje rovněž praktickou část, která se zabývá vyhodnocením dotazníkového šetření provedeného mezi českými malými a středními podnikateli. V závěru práce nechybí ani vlastní pohled na zkoumanou problematiku.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses