Expanze Budějovického Budvaru n. p. na trhy vybraných zemí subsaharské Afriky - Matoušková, Jaroslava; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Brom, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením celkového potenciálu subsaharské Afriky jakožto nového atraktivního regionu pro působení zahraničních pivovarnických společností, mimo jiné také společnosti BB n. p. Aby bylo možné určit, zda je region subsaharské Afriky vhodný pro expanzi tohoto konkrétního podniku, jsou počáteční kapitoly této práce věnovány právě společnosti Budějovický Budvar n. p., jeho celkové strategii a zvolené marketingové koncepci pro jeho vlajkovou značku Budweiser Budvar. Následující části práce se již věnují samotnému regionu subsaharské Afriky a za využití PEST analýzy hodnotí africké trhy z hlediska jejich politického, ekonomického, sociálně-kulturního a technologického prostředí. V návaznosti na to se práce zabývá také analýzou specifického prostředí afrického pivního trhu, která ukazuje, že potenciál zemí tohoto regionu je i v tomto odvětví opravdu značný. Na závěr práce je pomocí komparace zvolených ukazatelů v jednotlivých afrických zemích vybráno top 10 států tohoto regionu, které mají největší potenciál stát se novými exportními teritorii společnosti Budějovický Budvar n. p.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses