Analýza úpravy výnosů v českých účetních předpisech a její konfrontace s IFRS - Bezděk, Jan (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou vykazování výnosů dle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V úvodu se práce věnuje obecnému popisu české účetní legislativy a stručnému vymezení IFRS. V dalších částech je provedena analýza současné úpravy výnosů dle českých předpisů a na základě průběžné konfrontace s IFRS je uskutečněno srovnání a případně jsou navrženy vhodné úpravy českých předpisů. Analytická část se přitom člení na následující tematické celky: oceňování výnosů, okamžik vzniku výnosů, prezentace a zveřejnění výnosů, výnosy ze smluv o zhotovení a výnosy z leasingu. Závěrečná část je věnována harmonizaci účetnictví v Evropské unii a ve světě (konvergence IFRS a US GAAP).