Analýza úpravy výnosů v českých účetních předpisech a její konfrontace s IFRS - Bezděk, Jan; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou vykazování výnosů dle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V úvodu se práce věnuje obecnému popisu české účetní legislativy a stručnému vymezení IFRS. V dalších částech je provedena analýza současné úpravy výnosů dle českých předpisů a na základě průběžné konfrontace s IFRS je uskutečněno srovnání a případně jsou navrženy vhodné úpravy českých předpisů. Analytická část se přitom člení na následující tematické celky: oceňování výnosů, okamžik vzniku výnosů, prezentace a zveřejnění výnosů, výnosy ze smluv o zhotovení a výnosy z leasingu. Závěrečná část je věnována harmonizaci účetnictví v Evropské unii a ve světě (konvergence IFRS a US GAAP).
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses