Stanovenie hodnoty spoločnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. - Mišík, Igor (2013)
Cieľom diplomovej práce je stanovenie tržnej hodnoty spoločnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. k 1. 12. 2013. Spoločnosť bola ocenená výnosovou metódou diskontovaného cash flow pre vlastníkov a veriteľov. Samotné ocenenie vychádza z analýzy makroekonomického prostredia a odvetvia, prostredníctvom ktorého boli určené budúce podnikové tržby. Vierohodnosť výsledku ocenenia podporuje finančná analýza histórie podniku. Jej výsledky zachytili finančnú výkonnosť podniku, potvrdzujúcu going concern princíp. Ďalšia časť práce je venovaná prognóze generátorov hodnoty podniku tvoriacich základ finančného plánu. Záver práce obsahuje určenie nákladov kapitálu a výrok o hodnote spoločnosti.