Metodika pro budování inovativního softwarového produktu - Novák, Adam, 1982-; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zaměřuje na oblast metodik pro budování softwarových produktů v kontextu inovací. Úvodní část práce rozebírá oblast inovací a kreativity. Dále je zdůvodněno, proč jsou stávající metodiky pro budování inovativního softwarového produktu nedostatečné, a je nutné vytvářet metodiku novou. Hlavním cílem této práce bylo navrhnout metodiku pro budování inovativního softwarového produktu. Tomu se věnuje další část práce. Nová metodika vychází ze stávajících agilních metodik vývoje informačních systémů, nejlepší praxe v oblasti inovačního managementu a přístupů v oblasti startupů. Na základě nich jsou stanoveny požadavky a vybrány jednotlivé komponenty, ze kterých je nová metodika vytvořena. Pro novou metodiku byl také připraven model v nástroji Eclipse Process Framework Composer. Následně byla metodika ověřena u potenciálních uživatelů.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses