Mezinárodná bezpečnosť so zameraním na islámský región.Martýrstvo Hizballáhu Hľadanie predpokladov k martýrstvu Hizballáhu na základe trojúrovňovej analýzy hnutia - Kočišíková, Viera; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Eichler, Jan, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Témou práce je hľadanie racionality v použití martýrskych operácií Hizballáhu na základe vybraných skúmaných aspektov, ktoré sú pozorované na troch rôznych hladinách, individuálnej, organizačnej/kolektívnej a štrukturálnej. Predkladaná štúdia je postavená na základoch výskumu Assafa Moghadama a jeho trojúrovňovej analýzy samovražedného terorizmu. Pomocou adaptácie Moghadamovho modelu na problematiku Hizballáhu sú hľadané predpoklady k martýrskym operáciám v rámci Hizballáhu a ich pôvod. V danom kontexte je hľadaná miera racionality týchto operácií. Hlavným cieľom práce je aplikácia Moghadamovho modelu na martýrske operácie Hizballáhu a na jej základe hľadanie miery racionality týchto martýrskych operácií.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations