Hospodářské sankce proti SFRJ/SRJ - Hejsek, Jakub; Eichler, Jan, 1952-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Dizertační práce analyzuje mezinárodní hospodářské a ostatní sankce nejprve z hlediska teorie sankcí a poté jejich aplikace na příkladu Socialistické federativní republiky Jugoslávie a Svazové republiky Jugoslávie. Kromě toho zahrnuje analýzu hospodářského uspořádání obou států a následně důsledky uplatnění hospodářských sankcí. Pomocí komparace kriticky hodnotí zvolené sankční nástroje, jejich efektivitu a vynucování ze strany mezinárodního společenství. V práci je využita česká i zahraniční literatura spolu s osobní zkušeností autora s regionem v době sankcí.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations