Společenská odpovědnost firem - Šubířová, Radka (2012)
Diplomová práce se zabývá poměrně aktuální a stále více populární problematikou společenské odpovědnosti firem (CSR)na příkladu společnosti Vodafone. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část, teoretická, mapuje nejrůznější definice a přístupy k výkladu tohoto pojmu, nabízí historický pohled na vývoj tohoto konceptu, představeny jsou také výzkumy zabývající se CSR, stejně tak jako argumenty pro a proti přijetí tohoto konceptu a způsoby měření úspěšnosti CSR strategie. Druhá část práce nabízí pohled na CSR v České republice a v Evropské unii, a to jak ze strany historické, tak i z pohledu současných organizací a iniciativ. Následující třetí část se pak již zabývá samotnou společností Vodafone, jejíž strategii společenské odpovědnosti jsem se rozhodla v této práci představit a zhodnotit. Poslední část této práce je věnována vlastnímu výzkumu, který jsem uskutečnila mezi zaměstnanci společnosti Vodafone ČR, jehož cílem bylo zjistit, zda je jejich působení v této společnosti inspiruje a motivuje k tomu, aby se sami chovali společensky odpovědně.