Vplyv plnenia stratégií konkurencieschopnosti na priebeh dlhovej krízy v EÚ - Vojtovičová, Anna; Bič, Josef; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Hlavným prístupom k riešeniu dlhovej krízy, ktorá v EÚ vypukla koncom roku 2010, boli predovšetkým opatrenia zamerané na fiškálnu konsolidáciu. Napriek ich prijatiu ale ešte stále nie je možné tvrdiť, že sa dlhovú krízu podarilo vyriešiť definitívne a hospodárske problémy v rámci EÚ naďalej pretrvávajú. Táto práca sa zaoberá alternatívnym prístupom k riešeniu dlhovej krízy, a to opatreniami zameranými na podporu ekonomického rastu. Skúma, ako sa rozličný stupeň napĺňania stratégií konkurencieschopnosti, ktorých cieľov je spolu so zvýšením konkurencieschopnosti práve podpora hospodárskeho rastu, prejavil na dopade dlhovej krízy na vybrané krajiny. Na základe toho zisťuje či práve opatrenia zamerané na hospodársky rast predstavujú účinnejšie riešenie dlhovej krízy.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses