Uplatnění case management přístupu při návrhu elektronického nástroje pro zadávání veřejných zakázek - Kovář, Martin; Kunstová, Renata, 1962-; Bahník, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tématem diplomové práce je case management -- moderní koncept dynamických podnikových procesů, který klade důraz na data a zapojení uživatele do rozhodování. Hlavním cílem práce je vytvoření funkčního prototypu informačního systému pro elektronické zadávání veřejných zakázek založeného na bázi case management přístupu, který řeší problematické oblasti aktuálního stavu elektronického zadávání v ČR. V teoretické části práce popisuji základní koncept case managementu a možné oblasti jeho využití napříč vybranými odvětvími. Dále je představen referenční model a obecná architektura case management systému. V teoreticko-praktické části navrhuji optimální metodiku pro modelování a analýzu case management řešení, která kombinuje zavedené modelovací standardy a dává je do vzájemného kontextu. Praktická část obsahuje analýzu funkčních požadavků a popis elektronického nástroje, a to z pohledu základních služeb elektronického prokurementu, legislativních požadavků a problémových oblastí současného stavu zadávání veřejných zakázek v prostředí eGovernmentu ČR. Následně je vytvořen prováděcí model využitím navržené metodiky modelování case management řešení, na základě kterého je provedena implementace vybraných částí elektronického nástroje postaveného na platformě IBM. Vytvořený prototyp systému usnadňuje zadavateli specifikaci veřejné zakázky prostřednictvím přehledného uživatelského rozhraní, zapracované metodické podpory při vyplňování údajů, automatického doporučování vhodných dodavatelů a proaktivní kontroly souladu s regulatorními požadavky. Přínos práce spočívá v ukázce možností realizace optimálního řešení pro elektronické zadávání veřejných zakázek. Z výsledků práce jsou patrné konkrétní přínosy case managementu pro tuto oblast, a to zejména rychlost nasazení a pro
Použití case management systému pro obdobné projekty jsem vyhodnotil jako vhodné a účelné.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses