Komparativní analýza fluktuace pracovní síly ve vybraných ubytovacích zařízeních - Fryčová, Barbora (2013)
Předmětem diplomové práce je komparativní analýza dvou vybraných hotelových ubytovacích zařízení se zaměřením na fluktuaci pracovní síly. První část práce je zaměřena na teoretická východiska. Vymezuje základní pojmy z oblasti poskytování služeb v cestovním ruchu, lidských zdrojů a jejich řízení a jejich následné aplikace v souvislosti s motivací, spokojeností a fluktuací zaměstnanců. V druhé části práce jsou představena dvě vybraná hotelová ubytovací zařízení a na základě dotazníkového šetření je analyzován fluktuační potenciál v každém zařízení a určeny pravděpodobné příčiny. V závěru práce je provedena komparace výsledků vybraných zařízení a jsou stanovena doporučení, která mohou vést ke snížení míry fluktuace.