Komparativní analýza fluktuace pracovní síly ve vybraných ubytovacích zařízeních - Fryčová, Barbora; Bakos, Tomáš; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Předmětem diplomové práce je komparativní analýza dvou vybraných hotelových ubytovacích zařízení se zaměřením na fluktuaci pracovní síly. První část práce je zaměřena na teoretická východiska. Vymezuje základní pojmy z oblasti poskytování služeb v cestovním ruchu, lidských zdrojů a jejich řízení a jejich následné aplikace v souvislosti s motivací, spokojeností a fluktuací zaměstnanců. V druhé části práce jsou představena dvě vybraná hotelová ubytovací zařízení a na základě dotazníkového šetření je analyzován fluktuační potenciál v každém zařízení a určeny pravděpodobné příčiny. V závěru práce je provedena komparace výsledků vybraných zařízení a jsou stanovena doporučení, která mohou vést ke snížení míry fluktuace.
Vedoucí práce: Tomáš Bakos
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses