Západ a potlačení Pražského jara intervencí Varšavské smlouvy v roce 1968 - Fajstavrová, Pavla; Veselý, Zdeněk, 1950-; Nechvátal, Martin, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce s názvem "Západ a potlačení Pražského jara intervencí Varšavské smlouvy v roce 1968" zkoumá oficiální reakce vybraných států Západu na intervenci vojenských jednotek Varšavské smlouvy do Československa a snaží se odpovědět na otázku, proč západní mocnosti proti potlačení Pražského jara mocensky nevystoupily. Analýza reakcí se soustředí na státy USA, Francie, SRN a Velká Británie jakožto nejvlivnější představitele západního světa druhé poloviny 20. století. Z jednotlivých analýz států je v závěru vytvořena syntéza poznatků a obecný závěr o reakci Západu na československou krizi. V rámci přístupu Západu k československé krizi jsou do analýzy zařazeny i instituce OSN a NATO.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses