Rekreační cyklistika a její rozvoj pro posílení cestovního ruchu v regionu severovýchodní Čechy - Marešová, Petra; Zelený, Lubomír; Fajkus, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se soustředí na rekreační cyklistiku jako na jednu z možností, jak posílit cestovní ruch v regionu severovýchodních Čech. V rámci teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se cyklistiky, včetně bližšího seznámení s legislativním ukotvením této problematiky. Dále jsou zde představeny vybrané institucionální dokumenty, jež dokládají významnost rekreační cyklistiky, či důležité organizace činné v této oblasti. Součástí teoretické části je i stručná charakteristika regionu severovýchodních Čech. Praktická část je především detailně zaměřena na infrastrukturu, a to jak na cyklistickou, tak na doplňkovou, kterou v současné době disponuje region severovýchodních Čech. Závěrečná kapitola práce poskytuje jak zhodnocení stávajícího stavu infrastruktury, tak obsahuje návrhy a možné projekty, které by přispěly k dalšímu rozvoji rekreační cyklistiky v regionu severovýchodních Čech.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses