Využití podpory auditu IS ve finančním auditu - Pleskačová, Barbora (2013)
Diplomová práce má za úkol objasnit nutnost využití auditu IS ve finančním auditu a identifikovat hlavní oblasti auditu IS, na které je potřeba se zaměřit při finančním auditu. Audit IS je rozvíjející se oblast, avšak ne vždy je brán jako samozřejmá součást auditu finančního. V první části práce shrnuje teoretické poznatky z oblasti finančního auditu i auditu informačních systémů. V druhé části pak popisuje vazby mezi těmito dvěma druhy auditu, důvody nutnosti zapojení auditu IS do finančního auditu a způsob provedení. V závěru práce je výstup auditu IS provedeného v rámci finančního auditu na základě identifikovaných oblastí.