Využití podpory auditu IS ve finančním auditu - Pleskačová, Barbora; Svatá, Vlasta, 1952-; Novák, Richard, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce má za úkol objasnit nutnost využití auditu IS ve finančním auditu a identifikovat hlavní oblasti auditu IS, na které je potřeba se zaměřit při finančním auditu. Audit IS je rozvíjející se oblast, avšak ne vždy je brán jako samozřejmá součást auditu finančního. V první části práce shrnuje teoretické poznatky z oblasti finančního auditu i auditu informačních systémů. V druhé části pak popisuje vazby mezi těmito dvěma druhy auditu, důvody nutnosti zapojení auditu IS do finančního auditu a způsob provedení. V závěru práce je výstup auditu IS provedeného v rámci finančního auditu na základě identifikovaných oblastí.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses