Plánovací aplikace v Business Intelligence - Rusnák, Petr; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Hlavním cílem práce je vytvořit metodickou příručku pro plánovací aplikaci Targetty takovým způsobem, který bude vyhovovat jejímu využití na akademické půdě Vysoké školy ekonomické a také vytvořit demoverzi aplikace pro společnost Vetrotech. Cíl je naplněn provedením detailní analýzy aplikace a popisem její funkcionality ve formě obrazovek a k nim uvedeného slovního popisu. Demoverze je vytvořena na základě navrhnutého datového modelu. Práci lze rozdělit do tří hlavních částí. V první z nich je popsána a čtenářům přiblížena problematika podnikového plánování a to jak z ekonomického hlediska, tak v kontextu Business Intelligence. Jsou zde vysvětleny a na názorných příkladech demonstrovány principy plánovacích aplikací. Druhá část je věnována analýze plánovací aplikace Targetty a v poslední části je navržena demoverze plánovacího řešení pro společnost Vetrotech. Práce dokazuje, že plánovací aplikace Targetty je vhodnou plánovací aplikací pro malé a střední podniky. V závěru práce je vytvořena demoverze plánovacího řešení pro společnost Vetrotech, která vychází z typového datového modelu použitelného při tvorbě řešení pro jakýkoliv podnik působící v oblasti obchodu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses