Aplikace Balanced Scorecard v bankovní instituci - Nechanický, Jakub; Říhová, Zora, 1948-; Šustáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na využití a aplikaci strategického nástroje Balanced Scorecard (BSC) pro řízení bankovní instituce a převedení této strategie do konkrétních cílů a iniciativ. Teoretická východiska postihují jednak oblast samotného BSC s přihlédnutím k moderním trendům dynamického pojetí systémů, tak také informační základy společnosti, strategické koncepty a teorii systémové dynamiky v návaznosti na tvorbu a aplikaci BSC v organizaci. Praktická část práce přináší úvod do problematiky zkoumané instituce, stávající stav sdílení strategických záměrů, základní analýzy pro odhalení klíčových vlastností organizace a příslušného trhu a především samotnou tvorbu BSC. Detailně je rozebrán systém BSC, převedena strategie na jednotlivé záměry, cíle, vybrané metriky a iniciativy. Celistvost práce doplňuje navržený proces implementace dynamického BSC do dané instituce, představení nástroje pro sestavování dynamického modelu za účelem simulace strategií a koncept uživatelského rozhraní ve vybraném nástroji pro sdílení BSC napříč celou organizací.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses