Kvalita e-learningu v českých firmách - Kozelková, Barbora; Říhová, Zora, 1948-; Truhlář, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá kvalitou e-learningu z pohledu zaměstnanců v českých firmách. Cílem práce bylo odhalit nejčastější nedostatky současných řešení a zjistit, které vlastnosti, metody a praktiky zvyšují kvalitu a efektivitu. Na základě těchto zjištění provést doporučení dodavatelům a vytvořit e-learningový kurz, který tyto nedostatky řeší. V teoretické části je pojem e-learning definován, jsou uvedeny jeho formy, typy, výhody, nevýhody, standardy a metody vývoje, např. ADDIE a Rapid e-learning. Výzkum v praktické části ukázal, že kvalita, která byla vypočtena průměrem zaměstnanci hodnocených kritérií, vyšla na 3,7 bodů z 5. Potenciál zlepšení byl zjištěn zejména u celoplošných školení (např. pracovní postupy) dodávaných jako hotová řešení. Tyto výsledky byly srovnány s výsledky vyspělejších zemí Evropy. Autorkou vytvořený kurz pro Microsoft Project 2013 v aplikaci Articulate Storyline demonstruje best practices a řešení dotazníkem odhalených problémů.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses