Komunikace a prezentace informací JVTP - analýza a návrh řešení - Mlčák, František (2014)
Diplomová práce se zabývá tématem komunikace a prezentace informací ve společnosti Jihočeský vědeckotechnický park (JVTP). Informace jsou základní složkou komunikace, proto je žádoucí, aby splňovaly určité znaky kvality. Ty jsou spolu s komunikací charakterizovány v teoretické části. Pozornost je soustředěna především na komunikační etapy projektu a nástroje komunikace. Analytická část je rozdělena na dva okruhy. Analýza prostředí odhalila potenciál inovačního prostředí Jihočeského kraje a také nízké povědomí o JVTP. Analýza JVTP, zaměřená na jeho služby a působení, zjistila silné a slabé stránky projektu, včetně nedostatečné komunikační aktivity. Výstupem analytické části je komplexní analýza inovačního prostředí, identifikace klíčových témat ke komunikaci a zjištění mediální reflexe o JVTP, včetně inovací a výzkumu. K tomu byly využity metody analýzy interních dokumentů, elektronických zdrojů a dotazníkového šetření. Výstupy analýzy byly konfrontovány se třemi stanovenými hypotézami. Veškeré získané poznatky jsou aplikovány ve třetí kapitole, návrhu řešení. Nástroje komunikace jsou efektivně rozděleny do tří komunikačních etap. Spolu s klíčovými tématy, nástroji mediální a přímé komunikace, včetně webové prezentace, vytváří ucelený rámec pro efektivní komunikaci a prezentaci informací JVTP.