Podíl žen na rozvoji managementu - Dobřichovská, Jana (2013)
Cílem bakalářské práce je analýza podílu žen v managementu a jejich postavení ve společnosti z historického pohledu až do současnosti. V první kapitole teoretické části je popsán vývoj postavení ženy od pravěku, do 19. století, první významné vladařky a bojovnice za práva žen. Ve druhé kapitole se věnuji milníkům 20. století a především vývoji managementu a s tím související postupné začleňování žen do manažerských pozic. Praktická část je postavena na úvahách 11 českých manažerek v top managementu, kdy jsem se snažila zrealizovat rozhovory opravdu s těmi nejlepšími