Návrh rámce pro podnikatelský plán v oblasti IT - Šmíd, Jan; Oškrdal, Václav; Olišar, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Hlavním cílem této práce je návrh rámce pro zpracování podnikatelského plánu v oblasti IT. Důraz je kladen na navržení využitelného rámce, odvozeného z teoretických poznatků a průzkumu mezi investory z oblasti IT. V první kapitole práce je rozebrán pojem "podnikatelský plán" na teoretické úrovni. Dále je zde uveden vývoj investicí do start-up projektů v oblasti IT v USA a Evropě. Ve druhé kapitole práce je popsána zkoumaná problematika, definovány cíle průzkumu a jeho průběh. Závěrem průzkumu jsou doporučení a závěry plynoucí z jednotlivých výstupů. Třetí kapitola práce obsahuje návrh nového rámce pro zpracování podnikatelského plánu na základě výstupů z druhé kapitoly. Čtvrtá kapitola práce je praktickou ukázkou návrhu rámce. Nejprve je uvedeno Executive Summary a následně kompletní podnikatelský plán start-up projektu z oblasti IT, zpracovaný podle navrženého rámce.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses