Správa pohledávek v mezinárodním prostředí - Pechová, Kateřina (2010)
Diplomová práce se zabývá správou pohledávek v mezinárodním prostředí. V teoretické části je popsána obecná charakteristika pohledávek, možnosti jejich řízení a řešení z pohledu globální firmy. V praktické části je na základě zvolené metodologie analyzován proces správy pohledávek a navržen nový postup pomocí segmentace portfolia.