Opční strategie a oceňování měnových opcí - Coufalík, Jan; Sedláček, Jiří, 1963-; Brázdil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a s využitím statistických programů implementovat vybrané modely opčního oceňování. První kapitola se zabývá teoretickými základy opce jako zajišťovacího i spekulativního finančního instrumentu. Druhá kapitola tvoří stěžejní část práce, ve které jsou uvedeny jak teoretická východiska rizikově neutrálního oceňování, tak základní i vysoce sofistikované modely opčního oceňování. Přitom je ke každému modelu vždy přiložen i způsob jeho implementace. Závěrečná třetí kapitola charakterizuje nejpoužívanější strategie opčního obchodování a definuje očekávaný tržní vývoj, při kterém mohou být efektivně uplatněny.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses