Analýza trhu operačních systémů - Kafka, Jan; Benáčanová, Helena, 1947-; Koubský, Petr, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tématem této práce jsou operační systémy, jejich význam, historie, analýza současného stavu a pokus o predikci blízké budoucnosti. První část uvádí základní pojmy, definici operačního systému a jejich stručnou historii. Druhá část se věnuje současné situaci na trhu operačních systémů, hlavních tahounů tohoto sektoru a používaných obchodních modelů. Poslední část se věnuje predikci situace na trhu operačních systémů, jejich budoucí genezi, pravděpodobnému vývoji jejích obchodních modelů a odhadu blízké budoucnosti z business hlediska. Dále byla provedena rešerše dostupných nových odborných publikací na téma OS. Přínosem práce je vyhodnocení úlohy a budoucnosti operačních systémů a predikce toho, co lze z obchodního hlediska v tomto odvětví očekávat.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses