Návrh B2B tržiště pro podporu distribuce produktů malých a středních podniků - Hálek, Ondřej (2014)
Práce se zabývá tvorbou návrhu B2B tržiště pro podporu malých a středních podniků. Vychází ze studia problematiky malých a středních podniků a systémové komplexity. Součástí práce je rešerše logistiky, logistické distribuce a současných logistických řetězců v České republice z pohledu malých a středních podniků. Návrh vychází z rešerše sémantického webu a je vytvořen podle metodiky MMSP. Návrh je postaven tak, aby odstranil kritická místa studovaných oblastí: malou schopnost sémantického webu prosazovat se jako komunikační médium při výměně podnikových nabídek a poptávek, omezenou spolupráci malých a středních podniků a plošné ceny v českém maloobchodu, které spolu s dodávkami až do domu vedou k dominantnímu postavení velkých retailových společností.